Eliminatie-in-rotatie schema
Voedselovergevoeligheden behoren tot de zogenaamde IgG-gemedieerde immuunreacties.
Wanneer Laboratoriumresultaten aangeven dat u een verhoogde waarde heeft aan IgG-antistoffen, dan lijdt u aan een voedingsintolerantie type III gerelateerde chronische ontsteking.
In het laboratoriumonderzoek geeft het aantal positieve voedingsmiddelen aan dat uw darmdoorlaatbaarheid is verhoogd en dat uw immuunsysteem reageert tegen voeding, wat het normaal zou moeten negeren. De symptomen zijn heel divers en kunnen van direct tot drie dagen na het eten van een reactief voedingsmiddel ontstaan.
Elke keer dat er reactief voedingsmiddelen worden gegeten ontstaat er steeds weer opnieuw een ontstekingsreactie. De voedingsstoffen, vitaminen en mineralen worden dan niet uit de voeding opgenomen, maar brengen een ontstekingsreactie op gang waardoor uw gehele lichaam verzwakt.

Vitaminen en mineralen zijn anti-inflammatoire:
Aangezien weefselschade resulteert vanuit ontbrekende voedingsstoffen kunnen we stellen dat dit onvermijdelijk kan leiden tot ontstekingen. Steeds weer herhalende ontstekingsprocessen kunnen chronische ziekten veroorzaken, alsook nieuwe infecties en allergieën bevorderen.
Voedingsmiddel Overgevoeligheden kunnen dan als katalysatoren werken en de normale onschuldige lasten en klachten beslissend verslechteren.

Om te zorgen dat uw darmslijmvliezen en microbioom weer kunnen herstellen dient u uw voedingsgewoonte tijdelijk aan te passen volgens het principe eliminatie-in-rotatie.
Wij zijn gespecialiseerd in het maken van deze eliminatie-in-rotatie schema’s waardoor het voor u haalbaar en eenvoudiger wordt gemaakt, echter dit vergt nog steeds veel discipline van uzelf.
Uiteraard is het bijzonder belangrijk dat u niet teveel frustratie krijgt door deze veranderingen, want frustratie geeft spanning en spanning geeft stress en stress beïnvloed uw spijsvertering en daarmee uw stofwisseling waardoor uiteindelijk minder energie.
Om u in deze tijdelijke omzetting periode te kunnen vergemakkelijken bieden wij u een aantal praktische diensten aan waar u gebruik van kunt maken ( zie pagina: koken in praktijk ).
Wij proberen ten aller tijde te voldoen aan uw persoonlijke wensen in productgroepering voor gerecht samenstellingen, tot dusver dit mogelijk is binnen u nieuwe eliminatie-in-rotatieschema..

Al hoewel er tegenwoordig veel nadelige beweringen zijn over een voedingsschema, zijn er ook tal van voordelen te benoemen in een door ons opgezet persoonlijk eliminatie-in-rotatieschema.
Zie deze omzetting als een optimale uitdaging naar een gezonde nieuwe levensstijl, want u gaat zich er tenslotte beter door voelen!

Voordelen van een eliminatie-in-rotatieschema:
• U weet ver van tevoren de menuplanning waardoor inkopen efficiënter verlopen
• Afwisseling biedt diversiteit voor het kunnen herstellen van uw microbioom
• Afwisseling biedt reparatie mogelijkheden aan slijmvliezen eerstelijns afweer )
• Door afwisseling heeft u een maximale benutting aan vitaminen en mineralen inname
• Juiste recept combinaties geven betere stofwisselingsprocessen
• Minder ontstekingen geven verminderde tot het verdwijnen van de pijnklachten en meer energie
• etc.

Gedurende de geadviseerde eliminatie-in-rotatie periode zijn wij 7 dagen per week voor u bereikbaar  via app. of sms. voor vragen over uw persoonlijk voedingsschema.

BELANGRIJK!

Bij een behandeltraject door een specialist waarbij tussentijdse bloedcontroles worden gedaan, wordt uw voedingsschema telkens aangepast op de laatste recente laboratoriumresultaten.

 

 

ImmunoFood B.V.
Spellestraat 49
4724SH Wouw (N.Br.)

Contact: 
Ineke van Eekelen
T: 0031 (0) 657 345 912

Gediplomeerd / Gecertificeerd:
Elementair-/Specifiek-/Dieetleer
HBO Medische Basiskennis
HBO Voedingsdeskundige

HSN / SVH:
Sociale Hygiëne
Allergenen training
HACCP

Consultprijs: 
€ 65,- / per uur excl. 21% btw