Voedingsinterventie
Het is algemeen bekend dat een gezond eetpatroon de kans op hart- en vaatziekten verkleint, dat diëten succesvol zijn bij zieken, voedsel beperkingen noodzakelijk zijn bij allergieën ( IgE immunologische reacties) en  tijdelijke voedsel aanpassingen nodig zijn bij intoleranties (IgG-niet-immunologische reacties) om verdere schade te beperken.

Niet volledig behandelde voedselallergieën en – intoleranties, spanningen, slechte voedingsgewoonten, milieuvervuiling en langdurig medicatie en suppletie gebruik zijn factoren die allen ontstekingen in het lichaam teweeg brengen. Al deze factoren  zijn mede afhankelijk voor een (tijdelijke) verandering van het immuunsysteem.
Bij langdurende veranderingen gaat de aanmaak van IgA verminderen, waardoor onze afweer tegen infecties en allergenen gaan afnemen wat uiteindelijk klachten veroorzaakt.
Mensen met een verminderde IgA ontwikkelen sneller een verworven deficiënties waardoor falen in de stofwisseling gaan ontstaan.

Laboratoriumonderzoek IgG-antistoffen wordt ingezet ter ondersteuning van een herstelproces en voor het verminderen of wegnemen van onverklaarbare klachten.
Ons micro-organisme (darm microbioom) en darmslijmvliezen (mucosa) spelen de hoofdrol in onze darmgezondheid. Het immuunsysteem van de darmen is het grootste van het hele lichaam, meer dan 80% van de immuunreacties komen van de darmen. Het waarborgt een bijna ondoordringbare barrière tegen vreemde proteïnen afkomstig van voedingsmiddelen. Ons lichaam heeft een grote tolerantie voor voeding, op voorwaarde dat deze juist verteerd wordt en de intacte darmwand op de bedoelde manier passeert, namelijk door de darmcellen.
Echter, door medicijnen, infecties, schimmels, stress en milieuvervuiling kan de integriteit van de darmwand meervoudig beschadigd worden en kunnen voedings deeltjes tussen de darmcellen doorglippen. Het immuunsysteem kan dan een immuunreactie tegen deze voeding proteïnen beginnen.
Bij continue foutieve voeding kan dit anarchistisch reageren, wat tot hoofdpijn, gewrichtspijn, opgeblazen gevoel, maag- en darmklachten, maar ook eczeem, psoriasis, acne en bepaalde auto-immuunziekten (reumatoïde artritis, diabetes) en overgewicht kunnen hierdoor ontstaan.

• Via IMMUNOFOOD BV kunt u voedingsgerelateerde Laboratoriumonderzoeken aanvragen

Voedingsinterventie Plan
Een individueel voedings interventieplan worden verkregen uit alle laboratoriumresultaten, reeds gediagnosticeerde aandoeningen, medicatie-  en supplementen inname.
Al deze gegevens vertalen en verwerken wij naar een voor uw persoonlijk voedingsplan.

Het persoonlijk voedingsinterventie plan bevat o.a. de volgende aandachtspunten:
• Het interpretatie van laboratoriumresultaten van uw arts, niet ouder dan 3 mnd.
• Resultaatanalyse van externe specifieke allergie laboratoriums
• Het samenvoegen van alle testresultaten en verbanden leggen afwijkende waardes
• Productkennis, voedingswetenschappen, etiketten en E-nummer lezen, kruisreacties
• Vervangende producten en de bijdrage aan vitaminen en mineralen inname
• Eetrichtlijnen voor optimale spijsvertering voor optimale enzym functies
• Spijsvertering en enzymsystemen  zo nodig bij suppleren
• Zure – base evenwicht en de verdeling macro- en micronutriënten, vezels en fermenten
• Specifieke aanvullingen van individuele bijzonderheden ( n.a.v. Laboratoriumonderzoeken )

• In vooraf overleg maken wij een persoonlijk voeding eliminatie-in-rotatieschema
( zie pagina eliminatie-in–rotation schema )

 

 

 

 

 

ImmunoFood B.V.
Spellestraat 49
4724SH Wouw (N.Br.)

Contact: 
Ineke van Eekelen
T: 0031 (0) 657 345 912

Gediplomeerd / Gecertificeerd:
Elementair-/Specifiek-/Dieetleer
HBO Medische Basiskennis
HBO Voedingsdeskundige

HSN / SVH:
Sociale Hygiëne
Allergenen training
HACCP

Consultprijs: 
€ 65,- / per uur excl. 21% btw